2016. szeptember 17., szombat

Cookies: Havas hegycsúcs

Hali!

Nos, mivel ez a sütés nélküli finomság nem csak nekem tetszett(kollégáim befalták jóízűen :D ), ezért elhoztam a receptet. :)

Nos, kétféle receptünk van itthon, amikből a másodikat szoktuk használni, bár igazából érzésre a legjobb csinálni a dolgot, a recept csak útmutató, hogy körülbelül mit és mennyit kell belerakni. :)



A hegycsúcs alja kakaós massza, a teteje pedig kókuszos(nyami ^^). No de lássuk, mi is kell hozzájuk(perjel után írom a másik receptben leírt hozzávalókat):
Kakaós massza:
80 dkg darált keksz(boltban lehet venni eleve daráltat, mi viszont magunk szoktuk általában frissen ledarálni), 250 g margarin, 6 tojás sárgája, 30 dkg porcukor, 1 dl tej, 4 evőkanál kakaó, 4 evőkanál baracklekvár(én most ehelyett vegyes gyümölcslekvárt használtam :D ) / 50 dkg darált keksz, 10 dkg porcukor, 1 csomag vanília, 10 dkg margarin, 3 tojássárgája, 3 ek. kakaó, 3 ek. lekvár, 1/2 dl rum(pár csepp rumaromával is jó)
Kókuszos massza:
3 tojás fehérje, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor 30 dkg kókuszreszelék / 3 tojás fehérje, 2 dkg kristálycukor, 20 dkg kókuszreszelék

A kakaós massza hozzávalóit összedolgozzuk, míg egy ragacsos, barna masszát kapunk, a fehér masszához a tojás fehérjét a cukorral, néhány csepp citromlé társaságában, gőz fölött kemény habbá verjük, majd óvatosan beledolgozzuk a kókuszreszeléket és 1-2 órára a hűtőbe tesszük.
Miután mindkét része elkészült a sütinek, már csak létre kell hozni a hegycsúcsokat. Ehhez semmi másra nincs szükségünk, mint egy(vagy kettő, ha valaki segít) citromfacsaróra, ugyanis ennek az aljába nyomkodjuk bele a masszákat. Kicsit meg kell vizezni a citromfacsaró alját, majd belenyomkodni először a kókuszos, majd a kakaós masszát(ne nyomjunk belőle túl sokat a "formába", különben nehezen fog kijönni). Ezután ütögessük ki a tenyerünkbe, hogy kijöjjön és tádám, kész is a havas hegycsúcs! :D

Próbáljátok ki és váljék egészségetekre ez a finomság! :)

Tessa

2 megjegyzés:

  1. Dejó, egyszer majd kipróbálom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyugodtan, azé írtam le :D El is felejtettem, a félholdfarkasod szereti az ilyen "nyilem-nyalom dolgok"-at? Ha igen, neki is nagyon fog tetszeni :D

      Törlés